Son Dakika
Geçtiğimiz aylarda dijital ortamda, 6331 tarihinde ilk kez 500’e yakın eğiticiyi bünyesinde bir araya getiren TİGEP, Ankara temsilcileriyle dönüşüm için tekrar bir araya geldi. Bu kapsamda gerçekleştirilen toplantıda akredite İSG eğiticileri, birçok konuda mutabık kalarak, TİGEP’e taleplerini iletti.
EĞİTİM MÜFREDATI GÜNCELLENSİN
Eğitim müfredatının güncellenmesini talep eden eğiticiler, TİGEP sayesinde bunun mümkün olacağını dile getirdi. Hem İSG eğitimlerinin hem de eğiticilerin niteliğinin artırılması için bu toplantıların çok kıymetli olduğu vurgulanarak, TİGEP Derneği çatısı altında yapılan bu birlikteliğin, büyük şehirler başta olmak üzere tüm Türkiye’ye yayılması talep edildi.
İŞVERENLERE “İSG” EĞİTİMİ
Türkiye’de bazı işverenlerin İSG kültürüne “para ve zaman kaybı” olarak bakması da toplantının gündeminde yer aldı. Eğiticiler, “Ancak TİGEP gibi bu alanda güçlü bir STK ile işverenlere de İSG eğitimleri verilebilir. Bizler bu anlamda elimizi taşın altına koymaya hazırız. Yeter ki bu kültüre bir katkımız olsun.” değerlendirmesini yaptı.
EĞİTİM İÇERİKLERİNİN ORTAK HAZIRLANMASI
Eğiticilerin bir diğer gündemi ise İSG eğitimlerinin içerikleri oldu. Bu anlamda mevcutta kullanılan içeriklerin yetersizliği konusunda hemfikir olan katılımcılar, gelişen teknolojiyi de dahil ederek, yeni eğitim içeriklerinin ortak akılla hazırlanması gerektiğini ifade etti ve şunları ekledi:
“Bazı eğiticiler yıllar önce hazırladıkları slaytları hala kullanıyor. Ama mevzuat güncelleniyor, bu tarz durumlar yanlış bilgi aktarımına da sebep oluyor. ÖSYM’nin sorularının zorluğunu ve başarı oranlarının düşüklüğünü göz önüne alarak, eğitimlerin içeriklerinin yeniden düzenlenmesi elzem hale geliyor. Bu konuda bir diğer öneri de eğiticilerin, kurs sonrasında da İSG profesyonellerine mentorlük edebilecekleri bir zeminin sağlanması olabilir.”
TİGEP BAŞKANI TÜTEN: “BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”
Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan TİGEP Başkanı Fatih Tüten, şunları ifade etti:
İSG kültürünün temel taşı eğitimse eğitimin temel taşı da eğiticilerimizdir. Malumunuz olduğu üzere eğitim müfredatının çok geride kaldığı, revize gerektirdiği, bunu yaparken de dijitale uygun hale getirilmesi gerektiğini baştan beri ifade ediyoruz. Bu amaca ancak birlikte, sizlerin de vizyonuyla ulaşabileceğimize inanıyoruz. Dernek olarak maddi manevi tüm imkanlarımızı sektöre sunmaya hazırız. Sektörümüzün tüm paydaşlarının sorunlarının farkındayız. Birlik içinde hareket etme kültürünü oluşturabilirsek insan hayatına dokunmuş oluruz.
Aslında çok fazla imkan var ama verimli kullanamadığımız kanaatindeyim. Örneğin, sanal gerçeklik eğitimi ve senaryoları, Bakanlığımıza bağlı ÇASGEM ve İSGÜM gibi kurumlarımızda halihazırda mevcut olup, isg profesyonellerinin faydalanması sağlanabilir. Bu vesileyle her zaman vurgu yaptığımız uygulamalı eğitimin temeli atılmış olur.
Ayrıca bugün bizimle birlikte olan İSAF Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari’ye de teşekkür ederiz. (isghaber.com.tr)
BENZER HABERLER