Son Dakika
Zafer KUMRU/AĞRI, (DHA)- AĞRI Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın görevden alınması üzerine kayyum olarak atanan Vali Musa Işın, göreve geldikleri ilk gündün itibaren kentteki pisliği temizlemeye çalıştıklarını söyledi. Hiçbir hizmetin yapılmadığı belediyeyi 51 milyon lira borçla teslim aldıklarını anlatan Vali Işın, “Bu bir vakadır. Hakkı teslim etmek gerekiyorsa 3 yıl boyunca sadece ana caddelerden çöp toplatılmış. Onun dışında belediye hiçbir şey yapmamış. Yani belediye yokmuş. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim ve kimse de inkar edemez” dedi.
İçişleri Bakanlığı’nın 1 Mart 2017’de DBP’li Sırrı Sakık’ı görevden alarak Ağrı Belediye Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Vali Musa Işın, halkın bu değişiklikten son derece memnun olduğunu bildirdi. Göreve başladıkları ilk sabah 90 kamyonla günde 1100 kamyon çöp, kar ve çöp toplayarak kenti temizlemeye çalıştıklarını ve temizliğin hala devam ettiğini dikkati çeken Vali Musa Işın, şunları söyledi:
“Kimseyi suçlamak, töhmet altında da bırakmak istemiyorum. Ama bu bir vakadır. Yani 3 yıl boyunca bir şey yapılmamış. Ama 51 milyon borç var. Bakıyoruz, bir hizmet yapılmamış. Hakkı teslim etmek gerekiyorsa sadece belki ana caddelerden çöp toplatılmıştır. Ama onun dışında belediye hiç bir şey yapmamıştır. Belediye yokmuş. Bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Kimse de inkar edemez. Şu andaki tablo bu. Alt yapıda yetersizlikler var. Sokaklar çamur deryası. Sular akmıyor. Yağmur suları değerlendirilmemiş. Bu sene doğal gaz geliyor. Doğalgazla beraber alt yapıyı mümkün olduğunca yenileyeceğiz. Halk bizden bu hizmetleri istiyor. Biz hem insana dokunacağız hem de şehri temiz kılacağız. Yaşanabilir bir hale getireceğiz. Şehir şu anda yaşanabilir bir halde değil. Biz köylerde yaptığımız projeleri il merkezinde de yapacağız. Biz köylerimizi de yaşanabilir bir hale getiriyoruz. Köyleri çamurdan kurtarıyoruz. Alt yapılarını yapıyoruz. Halk hizmet görmeye başladı. Halkın bu konudaki memnuniyeti son derece fazladır.”
Vali, Belediye Başkan Vekili Musa Işın, belediye hizmetleri açısından kısa, uzun ve orta vadede projeler hazırladıklarını belirtti. 1927’de il olan Ağrı’nın hala bir imar planının bulunmadığına dikkati çeken Musa Işın, bunun hazırlığına başladıklarını bildirdi. Musa Işın, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Belediye ile ilgili olarak ilimizi yaşanabilir bir hale getireceğiz. Çöpler, tertip ve düzenli bir şekilde toplanıyor. Ayrıca bu sene çok miktarda asfalt ve parke taşı döşemesi yapacağız. İçme suyu şu anda kuyulardan çekiliyor. Bu nedenle yılda 2 milyona yakın elektrik parası ödeniyor. Yazıcı barajından ek su getirerek bu külfetten şehri kurtaracağız. Katı atıklar için kullanılan vahşi depolama sistemini kapatıyoruz. Daha düzenli tertibatlı çöp toplama yerimiz olacak. Kentteki 240 civarında metruk bina var, bunları yıkacağız. Ayrıca Ağrı’nın 18 mahallesinde parklar, gençlik ve aile destek merkezleri yapıyoruz. Valilik olarak bunlara zaten geçen sene başlamıştık. Her mahallede yine okul öncesi eğitim kurumları açıyoruz. Bunlar bu sene planladıklarımız. “Alt yapıda yetersizlikler var. Sokaklar çamur deryası. Sular akmıyor. Yağmur suları değerlendirilmemiş. Bu sene doğal gaz geliyor. Doğalgazla beraber alt yapıyı mümkün olduğunca yenileyeceğiz. Halk bizden bu hizmetleri istiyor. Biz hem insana dokunacağız hem de şehri temiz kılacağız. Yaşanabilir bir hale getireceğiz. Şehir şu anda yaşanabilir bir halde değil. Biz köylerde yaptığımız projeleri il merkezinde de yapacağız. Biz köylerimizi de yaşanabilir bir hale getiriyoruz. Köyleri çamurdan kurtarıyoruz. Alt yapılarını yapıyoruz. Halk hizmet görmeye başladı. Halkın bu konudaki memnuniyeti son derece fazladır.”
Vali, Belediye Başkan Vekili Musa Işın, belediye hizmetleri açısından kısa, uzun ve orta vadede projeler hazırladıklarını belirtti. 1927’de il olan Ağrı’nın hala bir imar planının bulunmadığına dikkati çeken Musa Işın, bunun hazırlığına başladıklarını bildirdi. Musa Işın, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Belediye ile ilgili olarak ilimizi yaşanabilir bir hale getireceğiz. Çöpler, tertip ve düzenli bir şekilde toplanıyor. Ayrıca bu sene çok miktarda asfalt ve parke taşı döşemesi yapacağız. İçme suyu şu anda kuyulardan çekiliyor. Bu nedenle yılda 2 milyona yakın elektrik parası ödeniyor. Yazıcı barajından ek su getirerek bu külfetten şehri kurtaracağız. Katı atıklar için kullanılan vahşi depolama sistemini kapatıyoruz. Daha düzenli tertibatlı çöp toplama yerimiz olacak. Kentteki 240 civarında metruk bina var, bunları yıkacağız. Ayrıca Ağrı’nın 18 mahallesinde parklar, gençlik ve aile destek merkezleri yapıyoruz. Valilik olarak bunlara zaten geçen sene başlamıştık. Her mahallede yine okul öncesi eğitim kurumları açıyoruz. Bunlar bu sene planladıklarımız. “
BENZER HABERLER