Son Dakika
Türkiye geçtiğimiz yıla göre elektrik tüketimini yüzde 4,2 artırarak 2015 yılı sonunda 268 milyar kilovatsaate ulaştı. Yunanistan, Bulgaristan ve İran’dan elektrik ithal eden Türkiye, tezekten üreteceği elektrik ile dışa bağımlılığını azaltmayı hedefliyor. Bu kapsamda gelişmeleri ve yenilikleri paylaşmak üzere biyoenerji sektörü temsilcilerinin bir araya geleceği Biyogaz, Biyokütle, Biyodizel Enerji Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı, Demos Fuarcılık organizasyonu ile 21-23 Ocak 2016 tarihleri arasında Ankara ATO Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.
Ayrıca, Türkiye’nin jeotermal sektöründeki tek fuarı “3. Jeotermal Enerji Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı”, “Enerji Depolama & Elektrikli Araç Teknolojileri Fuarı”,“3. Barajlar ve HES Fuarı” ve enerjide boru hattı projelerine ev sahipliği yapacak olan “Enerji Boru Hattı Ekipmanları, Güvenlik ve Bakım Teknolojileri Fuarı” aynı tarihte Ankara ATO Kongre ve Sergi Sarayı’nda organize edilecek.
Komşu ülke Rusya ile yaşanan son kriz ortamı ile birlikte Türkiye, elektrik ithal ettiği ülkelerle doğabilecek anlaşmazlıklara karşı biyoenerji teknolojilerini kullanarak tezekten elektrik üretmeyi yaygınlaştırmayı hedefliyor. Mayıs 2015’ten beri Aydın’ın İncirliova ilçesinde kurulan biyoenerji santralinde 6 bin büyükbaş hayvandan günlük 400 ton gübre elde ediliyor. Bu gübreler kurulan biyoenerji tesisinde işlenip, gaz ve elektrik üretiliyor. Üretilen enerji yaklaşık 5 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılıyor. Demos Fuarcılık, Türkiye’nin elektrik üretiminde dışa bağımlılığını azaltmaya katkıda bulunmak ve sektör hacmini genişletebilmek amacıyla 21-23 Ocak 2016 tarihleri arasında Ankara ATO Kongre ve Sergi Sarayı’nda “Biyogaz, Biyokütle, Biyodizel Enerji Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı’nı organize ediyor.
Son yıllarda devlet tarafından üretim tesisleri için sunulan teşvikler ile yerli yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği yenilenebilir enerji projeleri artık ekonomisi gelişmiş büyük ülkelerin dikkatini ülkemize çekmeye başladı. Verimliliği oldukça yüksek olan güneş,rüzgâr, hidrojen ve jeotermal enerji teknolojileri, ülkemizin enerji alanındaki iddiasını ortaya koyuyor. Üretiminin yanı sıra gelecek 10 yılda çok büyük yatırımlar yapılması planlanan enerji depolama teknolojileri de fuarda sergilenerek Türkiye’nin bu alandaki hedefinin ne kadar yüksek olduğunu gözler önüne serilecek.
Türkiye’nin jeotermal sektöründeki tek fuarı “3. Jeotermal Enerji Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı”, sektöründe çığır açacak yenilenebilir enerji depolama teknolojilerin sergileneceği “Enerji Depolama & Elektrikli Araç Teknolojileri Fuarı”, sektörün ilk ve tek organizasyonu “3. Barajlar ve HES Fuarı” ve enerjide boru hattı projelerine ev sahipliği yapacak olan “Enerji Boru Hattı Ekipmanları, Güvenlik ve Bakım Teknolojileri Fuarı”larının bir arada olacağı organizasyon, enerji sektörünün buluşma noktası olacak.
BENZER HABERLER